1.כמה נוזל יש בדיוק בביצה?

ביצה ממוצעת שוקלת 55-60 גרם, ואילו הקליפה בסביבות ה 10%-12% ממשקלה הכולל של הביצה וכאשר שוברים ביצה יש בזבוז של 3%-5% מנוזל הביצה .

ביצים שלמות:
כפי שמוזכר לעיל בביצה שלמה יש נטו 50 גרם של נוזל!
חלמון:
100 גרם של נוזל החלמון שווה לשבירתן של 5 ביצים.
חלבון:
100 גרם של נוזל חלבון שווה לשבירתן של 3 ביצים.

חשוב לציין שאת החלבונים והחלמונים רצוי לאחסן בקירור של 0-4 מעלות.


2.מהו תוקף המוצרים?

כאשר מדברים על חיי המוצר חשוב להבדיל בסוגי הביצים המעובדות, האיחסון וסוג האריזה

מצב האיכסון        מעורב (חלבון+חלמון)      חלמון                      חלבון
0-4 מעלות         2-3 שבועות               2-3 שבועות               2-3 שבועות
קפוא                 חצי שנה (6 חודשים)       חצי שנה (6 חודשים)      חצי שנה (6 חודשים)


3.מדוע לביצה קשה יש לעיתים גוון אפרפר מסביב לחלמון?

הגוון האפרפר הנמצא מסביב לחלמון אינו מזיק והוא נוצר בביצים קשות שבושלו יתר על המידה או ביצים קשות אשר לא קוררו במהירות לאחר ההרתחה !
הטבעת של הגוון האפרפר יכולה להופיע אחרי זמנים שונים של הרתחה ודבר זה תלוי בגודלה של הביצה ובזמן הרתחתה לצורך העניין לביצה במידה L  תופיע טבעת אפרפרה לאחר 30 דקות  ואילו לביצה במידה XL  תופיע לאחר 35 דקות!

5.האם יש הבדל בין ביצה חומה וביצה לבנה?

התשובה לשאלה נפוצה זו היא לחלוטין לא אין הבדל באיכות הביצים, בהזנה של התרנגולות, בטעם או באופי הבישול ,טיגון,אפייה  ההבדל היחיד הוא בזן התרנגולת .
חשוב לציין שביצים חומות מיוצרות בכמויות קטנות יחסית לביצים הלבנות ושיש להן ביקוש לכן הן יהיו יקרות מהביצים הלבנות.


6.בטיחות מזון? כמה בטוחות ביצים?

הסיכון לחלות מאכילת ביצים נמוך. נוסיף וציין כי ביצים הן חלק בלתי נפרד מאורך חיים בריא ואכילה נכונה, אך יש לטפל בהן בצורה קפדנית, ולהשגיח בצורה המדוקדקת ביותר על כל התהליך שהביצים עוברות מהמשק ועד לצלחת.
ואיך עושים זאת?
בכל תהליך של עיבוד ביצים הביצים עוברת תהליך של ניקיון יסודי. כמו גוף האדם אשר מחמם את עצמו כאשר ישנם חיידקים בגוף (ולכן יש לנו חום שאנחנו חולים) גופנו מחמם את עצמו והחיידקים לא עומדים בחום ומנוטרלים גם כך בביצים, בתהליך הפסטור ובתהליכי הניקיון השונים הביצים מחוממות בטמפרטורה שבה החיידקים אינם שורדים ולאחר מכן הביצים עוברות תהליך של קירור וצינון כדי לשמור על טריות וחיי מדף.

איך אנו מבטיחים שמוצרינו באיכות הגבוהה ביותר?

למפעלינו רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות, שירותים וטרינריים (פיקוח צמוד של רופא במפעל)     כמו כן, תקן בקרת איכות ISO9002 
למוצרנו כשרויות של בד"צ ורבנות (ראה לשונית בטחיות מזון וכשרויות).
כמו כן, ישנן בדיקות מעבדה פנימיות המתבצעות במפעל ובדיקות מעבדה חיצוניות המבקרות את מוצרנו השונים והן מוצעות לכל לקוח שרק חפץ בדבר.